1. Ik ben ziek, wat nu?

1.1. Er is iets medisch waardoor ik niet kan werken

Wat vervelend dat je ziek bent. Beterschap! NasWerkt en je werk moeten natuurlijk wel weten dat je vandaag niet kunt komen. Dit houdt in dat je twee telefoontjes moet plegen, voordat je weer onder de wol kunt en verder uit kan zieken.

1.2. Je meldt je uiterlijk voor 09:00 uur ziek bij NasWerkt.

Bel vóór 09.00 uur jouw contactpersoon bij NasWerkt (Nijmegen: 024 – 373 64 15 of
Den Bosch: 073 – 523 67 15). LET OP: jouw ziekmelding sms’en, mailen of whatsappen is NIET voldoende!

1.3. Bel uiterlijk één uur voordat je shift begint je leidinggevende om je ziek te melden.

Bel uiterlijk één uur voordat je shift begint je leidinggevende om je ziek te melden. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je tijdens je werk ziek wordt. Meldt dit dan meteen bij jouw leidinggevende en bel daarna jouw contactpersoon bij NasWerkt. Heb je dit gedaan? Dan kun je naar huis om uit te zieken.

1.4. Zorg dat je bereikbaar bent tussen 08:30 en 17:00 uur. Blijf thuis tot je gebeld bent.

LET OP: Tijdens jouw afwezigheid dien je bereikbaar te blijven. Anders kunnen wij jouw ziekmelding niet in behandeling nemen.
Indien je op een ander adres verblijft, dien je dit direct telefonisch te melden aan Qare.

 

2. Terwijl je ziek bent

2.1. Qare houdt contact met jou en begeleidt jou tijdens je verzuim

NasWerkt kijkt graag naar wat je nog wel kunt! Zijn er andere werkzaamheden mogelijk? Ben je je stem verloren of heb je 40 graden koorts? Van jou verwachten wij dat jij er alles aan doet om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen en geen activiteiten verricht die jouw genezing belemmeren.

2.2. Let op! Je kan worden opgeroepen worden door een bedrijfsarts

Wat vervelend voor je dat je er voor een langere periode uit ligt. Je kunt opgeroepen worden voor een spreekuur bij de bedrijfsarts. Je bent verplicht hier aan mee te werken en naar toe te gaan. Ben je niet in staat op de afspraak te verschijnen? Neem dan uiterlijk voor 48 uur voor aanvang van de afspraak contact op met Qare.

2.3. Wat gebeurt er met mijn ziekmelding?

Wij van NasWerkt geven jouw ziekmelding door aan Qare. Zij regelen onze verzuimadministratie. Je moet dus te allen tijde tijdens jouw ziekte bereikbaar zijn voor Qare en NasWerkt. Ben je niet thuis of verblijf je tijdens je ziekte op een ander adres? Laat dit dan weten aan Qare 088 – 102 16 00 en Naswerkt. Qare kan er namelijk voor kiezen om een huisbezoek in te zetten.

3. Je bent weer beter

3.1. Gedeeltelijk beter? We gaan graag op zoek naar de best passende baan voor jou.

Wanneer je weer beter aan het worden bent, of geneest na een ongeluk, kan het zijn dat je nog niet zoveel kan werken als je voorheen deed. Als je wel weer voor een deel kan werken (bijvoorbeeld halve dagen), kijken we graag naar wat je wel kan.

3.2. Volledig beter? Neem dan even contact op met Qare, NasWerkt en jouw werkgever.

Ben je weer volledig beter? Dan is het belangrijk dat je een aantal belletjes doet. Jouw werkgever zodat zij rekening kunnen houden met de planning, NasWerkt en Qare zodat zij jouw ziekmelding goed kunnen verwerken.

 

4. Aanvullende informatie

4.1 Contactgegevens

Ben je weer volledig beter? Dan is het belangrijk dat je een aantal belletjes doet. Jouw werkgever zodat zij rekening kunnen houden met de planning, NasWerkt en Qare zodat zij jouw ziekmelding goed kunnen verwerken.
Qare: 088 – 102 1600
NasWerkt Den Bosch: 073 – 523 6715
Naswerkt Nijmegen: 024 – 373 6415

4.2. Ongeval of ziekte niet jouw schuld?

Als je thuis zit omdat je een ongeluk hebt gehad waarbij duidelijk is dat het komt door iemand anders, is het belangrijk dat je ons helpt zodat we hier samen uit kunnen komen.

4.3. Ander werk tijdens ziekte?

Om te zorgen dat je zo snel mogelijk weer beter wordt, is het belangrijk dat je geen ander werk doet zonder overleg met Qare. Wil je wel graag ander werk doen omdat je jezelf weer een beetje beter voelt, meld je dan vooral bij Qare en NasWerkt zodat we samen naar een passende oplossing kunnen zoeken.